Kalkuláció
Funkció
Kalkuláció
Rendszer
parMAN
Tanulhatóság
Használat
Havi
Szint
Alap
Funkció
Kalkuláció
Rendszer
parMAN
Tanulhatóság
Használat
Havi
Szint
Alap
Kalkuláció
Minden terméknek ki lehet számolni az előállítási költségét alapanyag szinten: legyen szó sütiről vagy a cukrászdában felszolgált cappuccinoról, de még akár szendvicsekben is lehet gondolkozni!
Két előfeltétele van:
-
legyenek rögzítve az alapanyagok beszerzési árai
-
legyen a kalkulálandó terméknek receptúrája
Főbb tulajdonságok
- Receptúra szerinti alapanyagköltség
- Fedezetszámítás %-ban
- Utolsó beszerzési ár vagy mérlegelt ár használata
- Félkész termék kalkuláció
A szállítói megrendelés használatával az alapanyag ára gombnyomásra frissíthető, így bármikor újra kalkulálható az elkészített termékek anyagköltsége.